direct contact: 030 - 721 0930
Wat is Echografie?

Naast de ‘vertrouwde’ aanpak van de fysiotherapie, is Dannenburg Fysiotherapie gespecialiseerd een aantal minder voorkomende, effectieve, behandelmethoden.

Wat is Echografie?

Bij een echografie worden beelden gemaakt van spierweefsel en delen van het gewricht met behulp van ultrageluidsgolven. De ultrageluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer die over uw huid wordt bewogen. Een laag gel nodig is tussen de huid en transducer om het geluid over te brengen naar het lichaam. De geluidsgolven weerkaatsen verschillen in dichtheid van het weefsel van het lichaam. Deze worden door de transducer opgevangen en vervolgens worden de signalen door een computer in beelden omgezet.

Voordelen:

  • De geluidsgolven zijn niet schadelijk voor het menselijk lichaam.
  • Door echografie ontstaat de mogelijkheid om het probleem zichtbaar te maken. Waardoor wij sneller tot een diagnose kunnen komen en u beter kunnen helpen bij het oplossen van uw klachten.

Voor wie:

  • Bij Dannenburg fysiotherapie kan iedereen terecht voor een echo, maar de behandelend fysiotherapeut beoordeeld vooraf of aanvullend onderzoek middels echografie zinvol is.
  • Uw huisarts kan u verwijzen voor een echo onderzoek, wij zullen u en uw huisarts daarna informeren over onze bevindingen.