direct contact: 030 - 721 0930
Wat is een orthopedische revalidatie?

Naast de ‘vertrouwde’ aanpak van de fysiotherapie, is Dannenburg Fysiotherapie gespecialiseerd een aantal minder voorkomende, effectieve, behandelmethoden.

Wat is een orthopedische revalidatie?

Hieronder verstaan we onder andere de voorbereiding op en nabehandeling van een operatie aan het bewegingsapparaat. In veel gevallen gaat het om een operatie aan de knie, schouder, enkel, heup of rug. Bijvoorbeeld een voorstekruisband reconstructie, een kijkoperatie of een totale knie of heup operatie.

Voor de operatie staat adviseren en informeren centraal. Wat staat u te verwachten na de operatie. U leert om gaan met hulpmiddelen zoals krukken. Ook kan het verstandig zijn om voor de operatie voorwaarden tot herstel te verbeteren. Mogelijkheden binnen en buiten de fysiotherapie worden met u besproken.

Na de operatie is er begeleiding van begin tot einde, van krukken tot hardlopen en van bij u thuis tot op de sportclub als dat nodig is.

Tijdens uw revalidatie na de operatie houden wij contact met uw specialist in het ziekenhuis om hem of haar op de hoogte te houden van uw progressie.

Wat kunt u verwachten:

  • Kennis op het gebiedt van orthopedische revalidatie
  • We komen aan huis als dat nodig is
  • We beschikken over de middelen om u optimaal te kunnen helpen
  • Persoonlijke aandacht
  • De behandeltijd staat in relatie tot de kwaliteit en houdt niet perse op na een half uur