direct contact: 030 - 721 0930
Wat is Sportfysiotherapie?

Naast de ‘vertrouwde’ aanpak van de fysiotherapie, is Dannenburg Fysiotherapie gespecialiseerd een aantal minder voorkomende, effectieve, behandelmethoden.

Wat is Sportfysiotherapie?

Zoals de naam Sportfysiotherapie al doet vermoeden gaat het hier om fysiotherapie voor de sporter, maar sport is een breed begrip. Het eerste waar vaak aan wordt gedacht zijn teamsporten en individuele sporten als tennis en atletiek. Toch gaat sport fysiotherapie veel verder dan dat. Ook wandelen of fietsen valt onder sport activiteiten. Het niveau waar op je sport is voor iedereen anders. Dannenburg Fysiotherapie is er voor iedere sporter ben je recreatief of topsporter, amateur of professioneel bezig met sport, individueel of teamsporter, sport je dagelijks of 1x in de week. Wij zijn er voor u.

Bij Dannenburg Fysiotherapie staat uw hulpvraag centraal. Hier wordt na de intake bestaande uit een vraag gesprek en uitgebreid onderzoek het behandelprogramma opgericht. Wij kijken samen met u wanneer de behandelingen fysiotherapie het beste plaats kunnen vinden binnen uw trainingsschema en of andere wekelijkse activiteiten.

Aanvullend onderzoek
Na een vraaggesprek en fysiotherapeutisch onderzoek is aanvullend een matrix test en/of echografisch onderzoek mogelijk.

Behandeling
De behandeling zal zowel in de behandelkamer als in de oefenzaal plaats vinden. De begeleiding houdt niet in alle gevallen op binnen de muren van de praktijk, maar gaat door tot op het veld, baan of oefenzaal.

Behandelkamer
In de behandelkamer werken we samen met u aan het verbeteren van de voorwaarden voor training en herstel. Het creëren van voorwaarden wordt gedaan doormiddel van de reguliere fysiotherapie, massage, dryneedling, manuele therapie.

Oefenzaal
Wanneer er gewerkt is aan het verbeteren van de voorwaarden tot herstel gaat u met de fysiotherapeut en/of onder begeleiding van een revalidatie trainer werken in de oefenzaal (foto galerie/ impressie foto’s). Aandachtpunten zijn hierbij het verbeteren van de actieve bewegingsfunctie, spierfunctie, coördinatie, stabiliteit en belastbaarheid. Constant wordt de kwaliteit van bewegen nauwlettend in de gaten gehouden. We gebruiken bewegen als middel tot herstel. Zoals van een specialist in bewegen verwacht mag worden.

Veld training
Dannenburg Fysiotherapie heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de velden van voetbal vereniging VVIJ. Wij gebruiken deze accommodatie voor functionele en sport specifiek herstel en is altijd onder onze begeleiding. Ons doel is u zo snel mogelijk weer op uw oude prestatie niveau terug te krijgen. Ook wordt er gewerkt aan verbetering van kwaliteit in uw bewegen om de kans op recidief te verkleinen. Onze manier van werken heeft zich in de topsport bewezen en is nu ook voor u beschikbaar.