direct contact: 030 - 721 0930

Chantal Berga

Als fysiotherapeut werken met sporters, dat leek me als meisje wel wat. Een bijdrage leveren aan het herstel van blessures zodat mensen hun hobby en passie optimaal kunnen uitvoeren. In 2005 heb ik mijn opleiding fysiotherapie in Groningen afgerond, om vervolgens naar Zwitserland te vertrekken. Hier heb ik mijn Master sportfysiotherapie behaald. Na mijn terugkeer in Nederland heb ik ook de opleiding tot manueel therapeut afgerond. De combinatie van deze twee disciplines stelt me in staat een blessure of aandoening van verschillende kanten te belichten. Van het beoordelen van lokale beperkingen op gewrichtsniveau tot het plaatsen van het probleem in de keten en sportspecifieke beweging of activiteit. Als fanatiek hardloopster en triatlete heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het analyseren, beoordelen en revalideren van hardloopblessures.

Het herstelproces zie ik het liefst als een samenwerking tussen patiënt en therapeut. Door goed te informeren en inzicht te geven in het probleem, hoop ik dat het herstelproces niet alleen op de praktijk, maar ook daarbuiten kan plaatsvinden. Hierdoor leer je je eigen klachten te controleren en te beïnvloeden.

Sinds december 2013 ben ik werkzaam bij Dannenburg Fysiotherapie. Ik voel me nauw verbonden met de visie die we als praktijk willen uitdragen. Herstel en zorg leveren op het hoogste niveau en werken aan een duurzame oplossing door problemen bij de kern aan te pakken. Sinds 2014 geef ik twee keer per jaar de cursus “Functionele krachttraining voor hardlopers”. In deze cursus leer je hoe je op het gebied van kracht en coördinatie voorwaarden creëert voor een betere looptechniek.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.