Algemene voorwaarden

Als u voor de eerste keer bij ons komt voor een fysiotherapeutische behandeling neemt u dan uw zorgverzekeringspasje en een geldig legitimatiebewijs mee.

Afspraak annuleren:
Mocht u verhinderd zijn voor een afspraak, laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten, maar uiterlijk 24 uur voor de afspraak. Wij zijn genoodzaakt om niet op tijd geannuleerde behandelingen bij u in rekening te brengen.

Verzekering:
Fysiotherapie zit niet in het basispakket van de zorgverzekeraars voor patiënten van 18 jaar en ouder. Het wordt vaak wel vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringspakketten, maar soms met een beperkt aantal behandelingen. Als u over deze door uw verzekering gestelde limiet komt, moet u de overige behandelingen zelf betalen. Wij controleren zoveel mogelijk of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie, maar u blijft hiervoor zelf verantwoordelijk. Informeer hierover bij uw zorgverzekeraar of kijk in uw polisvoorwaarden. Mocht u hier niet uitkomen dan kunnen wij u daarbij helpen. Voor patiënten van 18 jaar of jonger worden er maximaal 18 behandelingen vanuit het basispakket vergoed. Als deze 18 behandelingen niet toereikend genoeg zijn dan kan een beroep worden gedaan op een eventueel aanwezige aanvullende verzekering.

Wij hebben contracten met (bijna) alle zorgverzekeraars. Wij declareren rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Wanneer u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie of bij overschrijding van de limiet, krijgt u de factuur zelf.

KNGF:
Dannenburg Fysiotherapie is aangesloten bij het KNGF en de fysiotherapeuten zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie.

Klachten en/of opmerkingen:
Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Heeft u desondanks een opmerking of een klacht, over de behandeling of de manier waarop wij met u omgaan, dan is het goed dit kenbaar te maken. Levert een persoonlijk gesprek of bemiddeling niet het gewenste resultaat op, dan kunt u gebruikmaken van een klachtenprocedure.

  • Zie kngf.nl voor meer informatie.
  • Met uw persoonlijke en medische gegevens gaan wij strikt vertrouwelijk om.
  • De praktijk is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van eigendommen. Eventuele waardevolle spullen kunt u in bewaring geven bij de receptie.

De praktijk aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van patiënten, die zich niet hebben gehouden aan de instructies van de therapeut/medewerkers.

Hygiëne:
Als u weet dat u tijdens een behandeling ook onze trainingsruimte bezoekt neemt u dan een handdoek mee.

  • Wij adviseren u tijdens het oefenen makkelijk zittende kleding en schone (sport)schoenen te dragen.
  • Wilt u na gebruik van de trainingsapparatuur deze reinigen (handvaten en zitting) met de daarvoor aanwezige middelen.
  • Onze praktijk beschikt over kleedruimtes met douches.

Calamiteiten:
In geval van calamiteiten dient u de aanwijzingen van de medewerkers of de hiertoe bevoegde instanties (brandweer, politie, ambulance) op te volgen.