Therapie

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode die vaak toegepast wordt in onze praktijk. Bij Dannenburg Fysiotherapie is dry needling een onderdeel van de behandeling die als doel heeft de spieren te ontspannen, pijn te verminderen en/of het creëren van mobiliteit. Met behulp van een acupunctuurnaald wordt er geprikt in een pijnlijke verharding in de spier. Deze verhardingen worden (myofasciale) triggerpoints genoemd. Op het moment dat een verharding in de spier aangeprikt wordt, ontstaat er een ‘twitch respons’, die als een krampachtig gevoel in de spier ervaren kan worden. Onze therapeuten bepalen in het onderzoek of dry needling geschikt is voor jouw klacht.

Na een behandeling met dry needling mag je gewoon sporten. Soms kan er na de behandeling spierpijn of een zwaar gevoel in de spier ontstaan. Dit kan als vervelend ervaren worden, waardoor sporten minder plezierig wordt. Als je de behandeling voor de eerste keer ondergaat, is het verstandig om eerst te ervaren hoe jouw lichaam op de behandeling reageert. In overleg met onze therapeuten wordt bepaald of het verstandig is om te gaan sporten.

PNE

Wat is PNE (Percutaneous Needle Electrolysis)?
PNE is een behandelmethode voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. Onder echogeleiding wordt een dry-needling naald aangebracht in de aangedane structuur, waarna 3×3 seconden een continue stroomvorm met hoge intensiteit wordt toegediend. Hierdoor ontstaat er een kleine ontstekingsreactie, welke nodig is voor het genereren van nieuw, gezond weefsel. Met andere woorden het lichaam wordt opnieuw gestimuleerd om te starten met herstellen.

Deze effectief bewezen therapie wordt al vele jaren toegepast in binnen- en buitenland, zowel bij topsporters als bij recreatieve sporters.

Indicaties percutane elektrolyse therapie in fysiotherapie
Percutane elektrolyse therapie heeft een hoge, aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten. Percutane elektrolyse therapie is onder meer in te zetten voor achillespeesklachten, kniepeesklachten (jumpers knee), hielspoor, fascia plantaris, zweepslag, schouderklachten als gevolg van pees- en of slijmbeursbeschadigingen, een tenniselleboog of een golferselleboog.

Grote veranderingen zijn al merkbaar na 3 à 4 behandelingen. Deze vorm van behandelen past in veel gevallen heel goed naast fysiotherapeutische behandeling middels oefentherapie.

Veldrevalidatie

Bij Dannenburg Fysiotherapie is er de mogelijkheid voor sporters om deel te nemen aan de veldrevalidatie. Dit doen we om de eindfase van je herstel, de zogenoemde “return to play fase” optimaal te kunnen bereiken. Op het voetbalveld trainen we alle aspecten van de sport, zowel zonder bal als met bal.

Heb je een tijd niet kunnen voetballen door je blessure, maar ben je inmiddels pijnvrij? Dan is het nog niet slim om gelijk weer deel te nemen aan de trainingen van je eigen team. Je lichaam moet weer wennen aan de belasting en intensiteit van je sport.

Dribbelen, versnellen, kappen, draaien en schietoefeningen zijn aspecten die tijdens de veldrevalidatie middels gerichte en opbouwende oefenvormen worden aangeboden. Zo maken we de kans op recidief nog kleiner en kan jij verantwoord aansluiten bij je team.

De veldtrainingen vinden plaats op de kunstgrasvelden van VVIJ en zijn onder begeleiding van onze veldrevalidatietrainers Maylou en Mats.

Fysieke training & coaching

Wil jij graag fitter, sterker en/of energieker worden, maar is de sportschool niet jouw ding? Zoek je een sterke motivator en een gezellige groep? Dan zijn onze Small Group trainingen iets voor jou!

Bij Small Group trainingen train je met 4 tot 6 personen, waarbij je, naast de professionele coaching van onze trainer(s), ook elkaar motiveert. Vanzelfsprekend staat persoonlijke aandacht tijdens het bewegen bij ons op nummer 1. Bij de Small Group trainingen van Dannenburg Fysiotherapie kan je rekenen op een afwisselende doelgerichte training, waarin rekening gehouden wordt met eventuele beperkingen.

Ben je bij een van onze fysiotherapeuten onder behandeling geweest? Dan bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde fitness trainers verder te gaan. De trainer zorgt in samenspraak met de fysiotherapeut, voor een naadloze overgang van fysiotherapie naar sport.

Naast Small Group training bestaat er ook een mogelijkheid tot Personal Training. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Bootcamp

Sport je liever buiten en hou je van een beetje uitdaging? Dan zijn onze bootcamp trainingen iets voor jou! Onze bootcamp trainingen vinden plaats voor de deur bij de praktijk en bestaan uit een groep van minimaal 6 sporters. Tijdens de trainingen worden alle spiergroepen aangepakt middels een leuke, variërende en uitdagende training. Elke training is anders, de trainingen bestaan uit conditie, kracht en stabiliteit. De bootcamps zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht je niveau. Je kunt de bootcamp 1 of 2 keer per week volgen.

Wat hebben wij nog meer te bieden

Dannenburg Fysiotherapie is voortdurend in beweging en op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen die helpen bij jouw herstel.  Zo blijven we up to date in het gebruik van nieuwe apparatuur die onze behandeling kan ondersteunen.

  • Game Ready
    Het Game Ready-systeem combineert cryotherapie met compressie voor optimale therapeutische voordelen na een blessure of een operatie. Wanneer je een acute blessure hebt opgelopen of herstelt na een operatie is het bewezen dat het koude- en compressie systeem helpt bij het verminderen van pijn en zwelling. De Game Ready-systeem wordt bij ons veelvuldig ingezet in de revalidatie.
    Naast koudetherapie ter verbetering van pijn en zwelling kan de Game Ready ook als warmtebron fungeren. Door de warmte zetten de bloedvaten uit en door vervolgens onder begeleiding te gaan bewegen kan het vocht wat al langer bestaat, afgevoerd worden door het lichaam.
  • Lymphatouch
    De Lymphatouch is een apparaat voor gecontroleerde, dynamische cupping dat bij Dannenburg Fysiotherapie ingezet wordt bij behandeling van o.a. littekenweefsel. Hierdoor kunnen we littekenweefsel, ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of een ongeluk, gedoseerd en verantwoord behandelen. De voordelen hiervan zijn een verbetering van de doorbloeding en mobiliteit van het bindweefsel en daardoor een beter herstel van het wondgebied.